Ajattelin tässä että näyttäisin miten olen tehnyt omat nukkeni Villa Ardeithiin. Kaikista vaiheista kuvia ei ole, mutta yritän ymmärrettävästi selittää :D Nukkenihan ovat aika pelkistettyjä, (siis kauheasti ei näy kasvoista yksityiskohtia) mutta tykkään kyllä niistä. Ensin ajattelin tilata valmiit nuket, mutta sitten tuntui että tahdon tehdä ihan omanlaiseni. Aloitin tästä:

751111.jpg

Otin ensin möykyn Cernit-massaa ja painoin siihen valmiin nukkekotinuken kasvot. Siis tein siitä muotin. Muotin paistettuani, pyöreähkö pallo cernitiä painetaan muottiin, irroitetaan varovasti ettei kasvonmuodot häviä ja yhdistetään kasvot takaraivopallukkaan. Samalla varovasti häivytetään saumakohtia ja sitten voikin lisätä korvat, kaulan ja vartalon.  Ja taas paistetaan. Samaan paistoon kannattaa tehdä tietty käsiä ja jalkoja. Minun nukkieni kädet ym. ovat edelleen pelkistettyjä, juuri ja juuri käsiksi ja jaloiksi tunnistaa:

751114.jpg 

Tässä myös yksi irtopää...olipa ihana sanoa tuo...

751110.jpg

Tämän tein ihan käsissä muotoilemalla ilman muotteja, piti tulla nainen... tuli sitten mörkö :D

Sitten kun on jäsenet paisteltu, yhdistellään osia piipunrasseilla tai mikä konsti nyt omimmalta tuntuu

Minä tein näin:

602098.jpg

602103.jpg

Tein siis vartalonkin cernitistä, hartian tienoilta reikä lävitse että saa piipunrasseihin jäsenet kiinni ilman yletöntä liimailua, samoin reiät alaraajoille (siis siihen vartalo-osaan kuin myös irtojäseniin). Tässä vaiheessahan voi sitten lisäillä vielä toppauksia vartaloihin jos tahtoo. Mun nukeissa ei toppauksia ole.  Anatomisesti nämä nukkeni ovat aivan päin seiniä, muttei se mielestäni haittaa. Kunhan nyt ihmisiksi tunnistaa...

Kaikkien näiden nukkieni kasvot olen tehnyt samalla muotilla, myös vauvojen. Maalaamalla kasvot niihin saa sitten ilmeikkyyttä enemmän eivätkä kaikki näytä samalta henkilöltä. Kasvojen maalaamiseen käytin akryylivärejä ja coctailtikkua.