Naapurin isäntä jatkaa lojumistaan sängynpohjalla. Liekö edes suostuu syömään mitään... Rouva, huolestuneena miehensä tilasta, laittoi asialle nilkkansa nyrjäyttäneen piikalikan, joka juuri ja juuri kykenee könkkäämään paikalle kainalosauvan tukemana.

1656017.jpg

Siellä se ukkeli maata rojotti, edelleen kauhunsekainen ilme kasvoillaan. Syy pienehköön pelkoon löytyi sermin takaa (jonka tohtori suuressa viisaudessaan oli näköesteeksi vetäissyt): Tutkimuspöydällä pötköttelee vanha tuttumme Skele-kuoliaaksi naurattaja! Ei ihme ettei ukolle uni ja ruoka maistu! Pöydälle on myös kerätty aikamoinen pullokasa erinäisiä litkuja, lillinkejä ja yrttitahnoja. Eihän niitä enää lääkkeeksi tarvita, muttei tohtori raski kauniita pulloja heittää pois, vaan käyttää ne vastaanottonsa somistukseen...pakkohan sitä ei ukkoparalle ole kertoa ;)

1656022.jpg

Pöydältä löytyy mm. siankärsämöä, poimulehteä, orapihlajaa, auringonhattua, härkäjywää, willikaalta unohtamatta tietenkään kalmojuurta...Toisia on käytetty keitteinä, toisia tahnoina ja taas toisia hauteina...