24.12.2008

Viimeisistä, ei niin pienistä, paketeista löytyi tänä aamuna Nannalta ihana joulunpunainen nojatuoli!
Tuulian paketista ei sitten millään kopeloinnilla olisi arvannut mitä se sisältää. Vaan kyllä mä ensin ihmettelin tuota tilda-kankaalla päällystettyä purnukkaa...sisältä löytyi ihanat, just mun näköiset villasukat! Sukkiin oli vielä kietaistu tilda-puukengät, näillekin käyttöä tulee :)

Nytkö se sitten jo loppui?

Mielelläni olisin jatkanut vielä pakettien aukomista...sanotaanko tuonne ainakin helmikuulle asti :) Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja tässä tahdonkin kiittää Tuuliaa ja Nannaa. Kiitos muruset, tämän joulukuun muistan aina. Ihania juttuja olen saanut teiltä ja kaikki pienet tavarat tulevat löytymään nukkekodeistani :)

1984047.jpg

Minä paketoin viimeiseen kalenteriyllätykseen Tildan Vintage-enkelit

23.12.2008

Toiseksi viimeistä luukkua viedään...

Tuulia oli laittanut leipoen ja paketista löytyikin runsas lautasellinen joulutorttuja ja pipareita. Nanna taas oli pistellyt pikkaisen merinovillaa kasaan ja huovutellut suloisen takin! Vinkkinä paketissa oli että saapiko takin rouva vai joulupukki...nähtäväksi jää :D

Tänä päivänä rouvat löytävät paketeistaan Tilda-kangasta sekä valkoista silkkiä :)

2167640.jpg

 

22.12.2008

Tämän aamun luukuista löytyi Nannalta piparitaikinaa ja Tuulialta pullokori pulloineen. Onneksi piparit ehtii vielä paistamaan jouluksi!
Tuulian tekemä pullokori on hauska, pullot on vuoleskeltu puusta ja niin lutuiset!Minä tein rouvien nukkekoteihin pikkutytöille nukensängyt
 
2164830.jpg

 

21.12.2008

Makkaraa on siinä monenlaista, moooneeenlaaista....Tuulian paketista löytyi joululahjavalvojaisiin komea lautanen pullollaan kinkkua ja makkaraa ja vielä oikeen letkassakin. Eipä ainakaan nälkä yllätä :)

Nanna oli paketoinut pienen huovutetun tonttulakin, kulkusella koristellun. Suloinen ku mikä :)

Minä taas liikuskelin keittiöosastolla ja laitoin Tuulialle reseptikirjan ja sille telineen. Nannan pakettiin kääräisin kahvimyllyn.

2162987.jpg

 

20.12.2008

Paketit ne vaan vähenee...

Tänään löytyi Tuulian paketista kauniita värikkäitä kuusenkoristeita sekä kehoitus "mars mars kuusta koristelemaan" :D Täytynee laittaa toimeksi..
Nanna pakkasi pakettiin täksi päiväksi maton. Päätynee kartanon keittiöön ja tulikin ihan tarpeeseen :)

Minäkin sitten usutan rouvat leipomaan ja laitoin kananmunan, vispilän ja pienen kulhon pakettiin :)

2159789.jpg

19.12.2008

Näyttääpi siltä, että musta on tulossa pahempi kuin tenavista konsanaan...Todella paljon helpompaa on saada joulukuussa pikkuväki hereille houkuttelemalla joulukalenterin avaamiseen.

No, minä tuossa noin tunti sitten ( n. klo 03.30) täydestä unesta havahduin ja aikani nukkumattia vielä vokottelin kunnes yhtäkkiä päähän jutkahti joulukalenteri...arvatkaa sainko enää heikostikaan unta!!!


Siitä sitten hiljaa hiljaa hiipimään Kaardemumman yössä ja kalentereita ripistelemään. Tuulian lunkasta löytyi ihana joulutähti pienessä saviruukussa ja Nanna hellii edelleen nukkekotiväkeä ruokapuolella. Lohiviipaleita siellä pienessä rasiassa lötkötti :)
Kuva on karmea eikä tee oikeutta hienoille kalenterilahjoille. Anteeksi nöyrästi pyytelen.

Palataan ajassa taaksepäin...elikkä eilispäivän kalenteriluukkuun. Olin tyystin unohtanut avata Nannan laittaman ekstrapussukan joka sisälsi voimapahvia, joka on aikas hyvä huonekalujen rakennusmateriaali sekä puuhelmiä ja merinovillaa. Näistäpä sitä pipertäjä saa aikaan vaikka mitä. Kiitos Nanna :)


 

 Minä laitoin paketteihin joulutähdet. Vaihdettiin siis näinollen Tuulian kanssa puskat ihan päikseen, paitsi että Tuulian versio on paaaljon hienompi :)

2159776.jpg

18.12.2008

Nanna ajattelee jo joulun jälkeistä aikaa, kun kalenterista kopsahti pöytään nippu porkkanoita. Tuulian luukusta löytyi pehmoista lankaa, puikot sekä mallilehtiä. Vielä ehtis jouluksi neuloa jotain!!

Minä nysväilin rouvien kalenteriluukkuihin pienet helmienkelit

2154695.jpg

 

17.12.2008

Tänä aamuna luukuista tupsahti Nannan tekemä maailman suloisin tyyny sekä Tuulian tekemät tolkuttoman hienot leivontavälineet leivinliinoineen päivineen. Molemmat tuiki tarpeellisia suureen Kartanoon :)

 

Minä sitten viuhuttelin pikkuisen puikkoja ja virkkuukoukkua ja pakkasin paketteihin Tuulialle (tai no, pienelle nukkekodin tyttöselle, ei Tuulialle itselleen :D ) villatakin ja Nannalle torkkupeiton

2152217.jpg 

 

16.12.2008

Tämän päivän paketeista löytyypi Tuulian osalta jatkoa eiliseen petivaate-teemaan pussilakanoiden muodossa. Nanna oli pakettiin kietaissut pienen pöytäliinan sekä koristekranssin.

Minun tekemistä paketeista pullahti ilmoille kuusen koristeita

2149674.jpg

15.12.2008

Joulukalenterin pikkupaketit ne vaan vähenee...

Tänään löytyi paketeista Tuulian näpertämät pehmoiset lakanat ja tyynyliinat kun taas Nanna jatkaa Ruusuvuoren ruokavarastojen täydentämistä :D

Tuulia sai huusholliinsa töllöttimen ja Nanna sai kokkausvälineille telineen

2148879.jpg

14.12.2008

Joulukalenterista tupsahti tänään pärekori jossa kököttää salaattia sekä kehoitus mennä hakkaamaan halkoja...noilla eväillä ei kauaa halkoja hakata.. :D Nämä siis Nannalta.
Tuulian kalenterista ilmiintyi hieno, ihanasti kulahtanut kelkka.


Minä nypersin molemmille rouville kellot

2148870.jpg

 

13.12.2008

 Tämän päivän lunkka piti sisällään Tuulian tekemän tallilyhdyn plus ekstrakynttilät ja Nannan virkkaaman hartiahuivin. Molemmat suloisia kuin mikä!!

 Kodinhoidollisiin hommiin joutunevat Nannan ja Tuulian taloissa/kämpissä/kartanoissa, sillä he löysivät paketeistaan silityslaudat ja raudat

2142588.jpg

12.12.2008

Puolimatkan luukuista löytyi Nannan laittamat materiaalivärkit; puutavaraa sekä punaista pehmoista merinovillaa. Tuulia jatkoi sinisten neuleiden sarjaa; sukat ja kaulahuivi saivat seurakseen vielä myssyn :)


Minä pakkasin täksi päiväksi rautalankavääntelyin koristellut peilit.

2142567.jpg

11.12.2008


Tämän päivän luukuista tuli päivänpaistetta kauniiden kukkien muodossa Nannalta sekä lisää lämmintä Tuulialta; ihanan pehmoinen kaulahuivi :D

Minä tyttö se opettelin uusia taitoja Tuulian luukkuun: eläissäni en ole makrameesolmuja tehnyt, vaan niin sain amppelin aikaiseksi. Sen verran otti voimille tuo amppelin teko, että siirsin seuraavan amppelin teon hamaan tulevaisuuteen ja kasasin Nannalle kukkapöydän :D 

2136619.jpg

 

10.12.2008

Tämän päivän paketeista paljastui Nannan taikomia pikkujoulujuomia sekä Tuulian kutomat pikkupikku villasukat. Likinäköisillä silmillä tuhrustelin pullojen kyljissä olevia etikettejä; toisessa on Joulujuomaa ja toisessa Simaa, hykerryttäviä kerrassaan :)
Villasukat ovat kerrassaan suloiset, hatunnoston arvoiset. Itse juuri ja juuri saan kurtattua 1:1 koossa villasukat kasaan...empä tiedä osaisinko mininä :D


Minun paketeistani Tuulia ja Nanna saivat suolasalkkarit ja leikkuulaudat.

2134197.jpg

9.12.2008

Saatuani sikkaraiset silmäni apposen ammolleen (huomaa että olen kyllä noussut ylös, vaan en ole hereillä...) sain tietenkin heti ekana avata joulukalenterin pienet paketit.

Nanna omaa ilmiselvästi jonkinlaisia meteorologin elkeitä, lunta nimittäin sataa tolkuttomasti täällä meillä, joten ei muuta kuin kelkkamäkeen. Sen jälkeen maistuu tietty suklaa :)

Päivän kun on riehunut kelkkamaäessä, voi lämmittää saunan ja käytellä sitten Tuulian pakkaamia pellavaisia pyyhkeitä.


Kyl tää on niin mukavaa...jos painuis vaikka kaffelle, niin vähän heräiskin....

Valoa pimeyteen-teemalla rouwat saivat pöytälamput :)

2131612.jpg

8.12.2008

On mulla vaan taitavia kalenterikavereita :)
Nanna oli tehnyt aivan loistavan upean sipuliletin ja Tuulian näppäristä kätösistä oli syntynyt runsas kylppärikori kylpysuoloineen parfyymeineen kaikkineen. Tuo käsipeili on aivan sietämättömän suloinen!!

Minun paketeista Tuulia sai radion ja Nanna saa kylppäriin hujuhajupulloja

2131610.jpg

7.12.2008

Seitsemänsistä luukuista tupsahti Ruusuvuoreen Tuulian tekemä suloinen nukkuva Katti sekä Nannan näpertämä kaunis kynttelikkö. Molemmat erittäin tarpeellisia suureen kartanoon, eipähän hiirut enää niin pahasti rellestä ja kynttelikköjä ei varmaan koskaan voi olla liikaa :)

Minä pakkasin pikkupakettiin käsityökorit :)

2131608.jpg

6.12.2008

Tänään itsenäisyyspäivänä kalenterin luukuista löytyi Nannan kultaisissa kynttilänjaloissa olevat kynttilät sekä Tuulian sinivalkoiset kynttilänjalat kynttilöineen, suomen lippu ja Fazerin Sinistä...nam...

Oma itsenäisyyspäivän versioni joulukalenteriluukusta ei paljoa poikkea :)

Tuulialle meni kynttilä ja suomenlippu, Nannalle kaksi kynttilää...Nannan kartanossa kun ei itsenäistä Suomea taideta vielä tuntea.

5.12.2008

Tänään pikkupaketeista löytyi Nannan massailema pikkupikku Nalle (Helmi ihastuu!!) sekä Tuulialta suloinen ovikranssi.

Kauppareissuille tarvitaan ostoskasseja. Tuulialle laitoin vielä mukaan kaffia, teetä ja taisipa sinne eksyä jättikokoinen Muumi-keksipakettikin :D

Nannan Mäkivuotin Kartanon aikakauteen sopi paremmin nahkainen "maijapoppaslaukku"

2119887.jpg

4.12.2008

Neljänsistä pikkupaketeista löytyi "miesten vihanneksia" elikkäs makkaraa monenlaista Nannalta ja Tuulia oli virkkaillut pannumyssyn ja pannulappuja. Just ihania Ruusuvuoren keittiöön :) Kiits!!

Itse kötöstelin rouwasille hyllyjä, saavat itse sitten maalata...

2119889.jpg

3.12.2008

Kolmansista luukuista paljastui Tuulian pipertämä nukkekodin nukkekoti ja Nanna hemmottelee herkuin. Hitsit että tämä on jännää!! Paljon mukavampi nousta aamuisin ylös, kun saa availla pikkupaketteja :D :D

Itse lahjoin rouvat  rautalangasta vääntelemilläni kynttilälampeteilla, kauniisti siinä balsalankun päällä kuvattuna...huoh...

2114714.jpg

2.12. 2008

Tänään joulukalenterista paljastui hienohelmalle Nannan tekemä ihana hörhelöhattu ja Tuulian taitavasti maalaama legendaarinen koristelautanen ja glögipullo. Ihania ovat, voitte uskoa!!

Itse kietaisin 2. pakettiin salomoninsolmuhuivit

2112036.jpg

1.12. 2008

 Paketeista löytyi Tuulialta pieni postilaatikko posteineen ja Nannalta sain suloisen tallilyhdyn.

 

Itse tein rouville ovikranssit

2108837.jpg